*/ ?>

OPEN DAG DE BLAUWE ANEMOON
24 NOVEMBER 2012, AFTELLEN NOG:

weeks
0
9
days
0
0
hours
2
0
*/?>

Boekbespreking ‘Het eiland van de verdwenen bomen´

23 februari 2023

 

 

Bespreek met elkaar het boek ‘Het eiland van de verdwenen bomen´ van Elif Shafak

Donderdag 23 februari van 14.00 – 16.00 uur.

Het eiland van de verdwenen bomen speelt zich af in verschillende tijdsperioden, van de jaren zeventig tot recenter tijden, in Cyprus en LondenHet verhaal start op Cyprus in 1974. Het land staat letterlijk en figuurlijk in brand door conflicten tussen Turkse Cyprioten en Griekse Cyprioten. Te midden van het conflict tussen de twee groepen die op het eiland leven worden de Grieks Cypriotische Kostas en Turks Cypriotische Defne verliefd. De enige veilige plek voor de twee om elkaar te ontmoeten is in een taverne genaamd De Blije Vijg. Deze taveerne dankt de naam aan de gigantische vijgenboom die door het dak van het gebouw groeit. De vijgenboom – een van de vertellers van het verhaal – ziet de ontmoetingen van het jonge stel en is verder getuige van de verwoestingen van de oorlog, de verdwijningen van eilandbewoners en het daaropvolgende verdriet. De boom doet informatief, menselijk en meelevend verslag van de traumatiserende en turbulente geschiedenis van het eiland.

Graag verzoeken wij je in te schrijven voor onze activiteiten. Voor alle activiteiten vragen wij een eigen bijdrage van €2,00.

Vroege aanmeldingen geven geen garantie op een plaats. Bij meer belangstellenden dan onze workshops toelaten zal in overleg met de coördinator bepaald worden wie kan deelnemen.

Naast onze activiteiten ben je tijdens de openingstijden van harte welkom voor gesprek en informatie en/of een kop koffie of thee. Voor nieuwe gasten verzorgen wij graag een rondleiding door ons Inloophuis.


Locatie Inloophuis De Blauwe Anemoon

Verbergen
Copyright © 2023 Stichting Inloophuis De Blauwe Anemoon | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Webdevelopment: ONMEDIA